laden
Zoekresultaat laden...
 
In samenwerking met o.a.:
Boektrust.nl - boekdata beheer
voor professionals
Boekdata
Zelf uw boek-informatie
toevoegen via Boek.nl

Boekmerk - alle recent gerecenseerde en genomineerde titels op een rij.<< terug | Alle nominaties voor de prijs: Schaduwprijs
De Schaduwprijs is de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige thrillerdebuut. De bekendmaking vond voorafgaand aan de uitreiking van De Gouden Strop plaats tijdens de Avond van het Spannende Boek.
Genomineerd voor: Schaduwprijs 2015
Winnaar van de Schaduwprijs 2015
De Ziener
Kevin Valgaeren
Genomineerd voor: Schaduwprijs 2012
Kevin Valgaeren heeft de Schaduwprijs 2012 gewonnen met zijn boek De ziener (uitgeverij Kramat). Volgens de jury is het boek geschreven in een rijke en zorgvuldige taal, in een bedrieglijk gewone stijl. De Schaduwprijs voor de beste spannende debuutroman in de Nederlandse taal werd in 1997 ingesteld door het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs om aankomende schrijvers in het genre te stimuleren. De prijs is genoemd naar de legendarische hoofdpersoon ‘de Schaduw’ van de auteur Havank. De prijs wordt traditioneel aan het begin van de Maand van het Spannende Boek uitgereikt. De winnaar ontvangt een bedrag van € 1000 en een zeefdruk van Dick Bruna. Het is een aanmoedigingsprijs en een meedingende titel moet het eerste fictiewerk van de Nederlandse of Vlaamse auteur zijn, verhalen(bundels) niet meegeteld.


  • Bestel boek bij: