Deze website gebruikt cookies. Door op OK te klikken geeft u aan hiermee akkoord te gaan.
laden
Zoekresultaat laden...
 
In samenwerking met o.a.:
Boektrust.nl - boekdata beheer
voor professionals
Beta-versie 1.0.2
Zoek?ISBN Titel Schrijver Locatie
Boekdata
Zelf uw boek-informatie
toevoegen via Boek.nl
< Terug naar vorige pagina
Titel
Ivanov
ISBN
9789025446451
Auteurs
Hanna Bervoets 
Prijs
€ 12.50
Uitgever
atlas contact
Leverbaarheid
Ja


Mogelijk bestelbaar bij:

AKO | Bol.com | Bruna | BookSpot | Bzoek.nl | Libris.nl |
Ivanov  Ivanov  

Flaptekst
'Ivanov' van Hanna Bervoets gaat over Felix, een jonge, homoseksuele student die voor een halfjaar naar New York vertrekt om een seminar journalistiek te volgen. Hij ontmoet virologe Helena Frank. Helena doet onderzoek naar de oorsprong van het hiv-virus: aids moet tijdens de experimenten van Ilya Ivanov in 1924 van aap op mens zijn overgegaan, toen Ivanov menselijk DNA met dat van een aap probeerde te combineren, aldus Helena. Felix besluit een artikel te schrijven over Helena. Naarmate zijn research vordert bouwt hij een intense relatie op met de hoogleraar. Dit tot ongenoegen van Lois, Helena's jongere assistente. Algauw raakt Felix verstrikt in een complex machtsspel met Lois en Helena, waarbij de rollen voortdurend veranderen en de drijfveren lang ongewis blijven. Gebruikt Helena Felix voor haar experiment of gebruikt hij haar voor zijn studie? En wat verbergen de twee vrouwen; welke rol spelen de controversiële ideeën van Ivanov bij hun onderzoek? Op soepele wijze vermengt Bervoets de bizarre maar waargebeurde geschiedenis van de Russische held Ivanov met de memoires van Felix. Dit maakt 'Ivanov' tot een verbluffende roman over de invloed van cultuur op onze moraal en over de grenzen die we trekken om te bepalen wie of wat we zijn.

Recensie(s)
Voeg een recensie toe Recensie toevoegen.

Nominatie(s)
BNG Literatuurprijs 2016
Hanna Bervoets heeft met haar roman Ivanov (Atlas Contact) de BNG Bank Literatuurprijs 2016 gewonnen. Dat maakte juryvoorzitter Hetty Hafkamp bekend op donderdag 12 januari 2017 in de Amstelkerk in Amsterdam. Bervoets is de twaalfde winnaar van de BNG Bank Literatuurprijs. Ze ontving uit handen van de jury een cheque t.w.v. €15.000,- euro en een sculptuur van Theo van Eldik.


Frans Kellendonk-prijs 2017
De Maatschappij der Nederlandse Letterkunde heeft de Frans Kellendonk-prijs 2017 toegekend aan Hanna Bervoets, auteur van onder meer Of hoe waarom (2009), Alles wat er was (2013), Efter (2014) en Ivanov (2016).
Deze prijs die sinds 1993 bestaat wordt eens in de drie toegekend voor een literair oeuvre van een Nederlandstalige auteur dat getuigt van een onafhankelijke en originele kijk op maatschappelijke of existentiële problematiek. De prijs wordt toegekend door de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde en is ingesteld op initiatief van de Stichting Frans Kellendon

Over deze titel
Zoek deze titel ook bij
KB, Literatuurplein, Google Books, CvdM, Titelbank.nl
Algemeen
Titel
Ivanov
ISBN (10)
9025446450
ISBN (13)
9789025446451
Taal deze druk
Nederlands 
Publicatiedatum
4 jan. 2016
Auteur(s)
Auteur
Hanna Bervoets
Kenmerken
Fysieke omvang (HxBxD)
211mm x 136mm x 29mm
Aantal pagina's
320 
Gewicht
447 gram
Productvorm
Paperback 
Extra gegevens
Locatie
* locatie(s) toe te voegen Locatie toevoegen. 
NUR
301 - Literaire roman, novelle
Website uitgever
URL toevoegen. 
Verkrijgbaarheid
Centraal Boekhuis
Verkrijgbaar ( €12.50 )

Informatie onjuist? - mail ons een correctie of aanvulling URL toevoegen.

http://btsoep.appspot.com/rest/book/9789025446451?detail=full  Bekijk deze titel als Onix-bericht

  • Bestel boek bij: